Taptoe Marinierskapel Willemsoord goed bezocht

taptoe

Gezellige drukte vrijdagavond op Willemsoord, de Marinierskapel presenteerde samen met de Tamboers & Pijpers de Marine taptoe. De tribune voor de hoogwaardigheidsbekleders was goed gevuld, de rest van het plein ook.  Zo’n drie kwartier lang werd het publiek vermaakt met muziek en zelfs zang. Ja dat was toch wel een primeur, de Marinierskapel die  niet alleen hun instrumenten bespeelden, maar ook bekende muziek meezongen.

taptoeTaptoe
Marsmuziek, ceremoniële muziek maar ook muziek die bekend is van films werd ten gehore gebracht. Den Helder had de Nederlandse primeur, want de muziek in combinatie met de choreografie werd hier voor het eerst aan het publiek vertoond. Later zal deze taptoe ook te zien zijn op een grote internationale militaire taptoe in Oslo te Noorwegen en op de Nationale Taptoe in Ahoy Rotterdam.

Avondzonnetje
Het was lekker toeven in het avondzonnetje op het exercitieterrein achter het Marinemuseum. De gasten op de tribune hadden aan alleen een zonnebril niet genoeg. Het felle zakkende zonnetje scheen precies bij hen in de ogen. De rest van het publiek had daar gelukkig geen last van en kon van de muziek genieten zonder een hand boven de ogen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie