Taart D66 voor vrijwilligers ELTO

Al ruim twintig jaar schenkt de Helderse D66 op Valentijnsdag een taart aan vrijwilligers. Dit jaar vielen de vrijwilligers van Buurthuis Elto met hun neus in de boter! Zo’n 15 vrijwilligers kwamen aanschuiven en lieten zich de taart en koffie goed smaken.

Frans Klut bracht de lekkernij en dronk een lekker bakkie mee. Hij werd door verschillende mensen gelijk uitgehoord over de partijstandpunten, de verkiezingen komen er immers aan. Uitgebreid ging hij op de vragen in, en eerlijk is eerlijk, met een lekker puntje taart erbij praat dat een stuk makkelijker.

Voorzitter Jan Smit van Buurthuis Elto moet wel een beetje lachen om de opkomst van de vrijwilligers. Ze hebben er immers veertig, maar ja als er spotlights zijn blijven sommigen liever weg.

“Het zijn allemaal hardwerkende vrijwilligers en die zetten liever de schouders eronder en willen niet in het middelpunt staan” aldus Smit. Hij verwacht dat in de loop van de ochtend nog wel een aantal vrijwilligers aan komt waaien dus die taart komt wel op!

Smit wijst nog even op een project dat in Elto is ontstaan. Verschillende vergeten plekjes groen in de wijk worden “geadopteerd” door de direct aanwonenden met als doel eetbare beplanting te plaatsen.

In het pas verbouwde Pandje, waar nu een prachtige keukenstaat, gaan ze met de jeugd koken met die zelf geteelde groenten. Mocht dat onverhoopt niet voorhanden zijn wordt gewerkt met verse producten zodat er toch een kennisverbreding over wat je nu eet plaatsvind.
Tekst en foto’s: DHFOTO.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie