Swim to Fight Cancer nu al een succes

Nog voordat op zondag 16 september ook maar een zwemmer ’t Oude Veer is ingesprongen, blijkt de eerste editie van Swim to Fight Cancer nu al een succes. Het aantal deelnemers staat op bijna 130, zo laat de organisatie weten.

Het wordt de eerste keer dat in Hollands Kroon het zwemevenement Swim to Fight Cancer plaatsvindt. Alle deelnemers hebben ieder een reden om deze prestatie te leveren. De een heeft zelf kanker gehad, de ander zwemt voor zijn zieke vriend of vriendin en weer een ander heeft een of zelfs beide ouders aan kanker verloren.

Op het moment dat het startschot klinkt zullen er heel wat emoties door de zwemmers heen gaan. Als ze dan eenmaal zijn gestart en de aanmoedigingen van het hopelijk in grote getale opgekomen publiek horen, is er alleen maar euforie en worden alle emoties weggeslikt. Met een voldaan gevoel stappen ze dan het water uit en met een brok in hun keel en bij sommigen misschien zelfs een traantje, krijgen ze dan de welverdiende medaille omgehangen en kan het feest beginnen.

Dat feest omvat onder meer optredens van Country Wilma, Zoet, Ray Poland en Sweet le Freak. Zij zorgen ervoor dat STFC zowel voor de deelnemers, het publiek, sponsors en supporters een feest is waar nog lang over gesproken zal worden.

Programma
15.00 uur – Deelnemers verzamelen zich bij jachthaven ‘t Oude Veer
15.00 uur – Opening foodtruck Mama kookt
16.00 uur – Flyboard Event, spectaculaire show van fly-boarders.
16.15 uur – Start eerste deelnemers, aangemoedigd door publiek
17.00 uur – Finish eerste deelnemers
17.00 uur – Optreden Country Wilma
18.00 uur – Optreden Zoet
18.30 uur – Toespraken.
18.45 uur – Bekendmaking opbrengst
18.50 uur – Optreden Ray Poland
20.00 uur – Optreden Sweet le Freak

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie