Suns: Sinds Weert gaat het beter

De wedstrijd tegen Weert was voor de Den Helder Suns dit seizoen een kentering. Beide ploegen moesten eigenlijk winnen, maar de Suns verloren. “Maar sindsdien gaat het wel beter”, vertelde coach Peter van Noord zondag voor de LOS-microfoon.

In de oudejaarsuitzending was Van Noord te gast, samen met speler Tom Koopman en bestuurslid Geert Buurman. Ze blikten terug op het jaar van de Suns.

Weert en Suns troffen elkaar half november en beide teams waren nog zonder punten. Toch wil  Van Noord niet spreken van een ‘must-win’-wedstrijd. “Dat soort woorden gebruik ik liever niet, legt teveel druk op spelers.”

“Must-win is ook nooit onze intentie geweest”, meldt Buurman. “We willen in eerste instantie jonge spelers een kans geven.”

Over de houten vloer in sporthal Sportlaan niets dan lof van de coach. “Die vloer is echt heel goed. Mochten er verbouwingsplannen zijn: bouw om de vloer heen! Nergens in Nederland vind je zo’n goede vloer.”

En ook over het publiek is Van Noord zeer tevreden: “Dat is gewoon ouderwets. Elke thuiswedstrijd is er een geweldige sfeer. Zoveel mensen bij een wedstrijd, daar mogen ze elders in het land jaloers op zijn.”

Een van de ambities voor 2018 is om te kijken of er nog wat verbeterd kan worden aan de sporthal. Een ontvangsthal, meer ruimte voor publiek, dat soort zaken. “We gaan in overleg om te zien wat mogelijk is”, vertelde Buurman.

Het team heeft zeven contractspelers en die kunnen twee keer per dag trainen “en maken stappen”, stelt Van Noord. “De andere jongens hebben ook andere verplichtingen en redden het niet om twee keer per dag te trainen. Hun ontwikkeling duurt dus wat langer, maar dat komt vanzelf.”

De eerste competitiewedstrijd van 2018 is zaterdag 6 januari thuis tegen Apollo (Amsterdam). “We hebben zeker een kans, de starting 5 zijn aan elkaar gewaagd”, klinken Van Noord en Koopman zelfverzekerd.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie