Suns beginnen competitie met nederlaag

De Den Helder Suns zijn de basketbalcompetitie zaterdag in eigen huis begonnen met een nederlaag. In sporthal Sportlaan leek het lang goed uit te pakken voor de Helderse formatie, maar duurde het laatste kwart net iets te lang. Aris Leeuwarden trok in de slotseconden aan het langste eind en won met 67-68.

De bezoekers namen in het eerste kwart een 14-20 voorsprong, maar daarna kwam de thuisploeg beter in haar spel. De Suns pakten de leiding en het scorebord toonde halverwege de wedstrijd 33-28 in Helders voordeel. Ook na de pauze zag het er lang goed uit voor de Nieuwediepers. De voorsprong groeide tot maar liefst zeventien punten en er leek geen vuiltje aan de lucht. Na dertig minuten spelen was de stand 58-42.

In het laatste kwart ging het echter helemaal mis. Onzekerheid kroop in de ploeg, er werd amper nog gescoord en Aris profiteerde. Met nog zo’n tien seconden op de klok was het Nick Masterson die zich namens de Friezen matchwinner mocht noemen met een loepzuivere driepunter. De Suns verliezen nipt, met 67-68. Steve Harris en Boy van Vliet waren met elk 16 punten de topscorers bij Den Helder.

Foto’s: DHFOTO

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie