Succesvolle Rugby Experience Day

Rugby Club Den Helder (RCDH) hield zaterdag voor de eerste keer de Rugby Experience Day. Het hoofddoel van deze dag was om sport en vereniging meer bekendheid te geven binnen de Helderse samenleving.

“Ik kom nog steeds mensen tegen die niet eens weten dat de rugbysport op verenigingsniveau beoefend kan worden in Den Helder”, laat een van de organisatoren Bart van Zijst weten. “En dat terwijl RCDH al 42 jaar bestaat!”

Op een zonovergoten sportpark De Linie was iedereen van harte uitgenodigd om alle ins en outs van deze fysieke sport te komen ontdekken. Terwijl de ‘Colds’ (16-18 jaar) van de thuisclub een wervelende wedstrijd tegen Haarlem aan het spelen waren, meldden zich zo’n dertig deelnemers voor deze dag.

De jongsten mochten onder begeleiding van ervaren clubtrainers lekker beukend hun energie kwijt op (zachte) stootkussens. En dat deden ze vol verve en met overtuiging. Met bezwete koppies en rode koontjes tot gevolg.

De iets ouderen werden duidelijk wat harder aangepakt. “Kijk, rugby is natuurlijk een fysieke sport, daar kom je niet onder uit”, vertelt de lachende Van Zijst, direct gevolgd door uit te leggen dat er meer niet dan wél mag.

Rugby is in Nederland een kleine sport en daar zal waarschijnlijk weinig aan veranderen, denkt Van Zijst, maar als je eenmaal besmet bent met het rugbyvirus zit het voor altijd in je hart. Toch is voor de RCDH deze dag geslaagd en voor herhaling vatbaar.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie