Succesvolle eerste editie Parade op de Kade

Het terrein van Fort Westoever, thuisfront van de Helderse Jongens, werd zondag omgetoverd tot festivalterrein. In Americana stijl waren diverse acts te zien.

De entree was geheel gratis. Zo traden er verschillende bands op en voor een klein bedrag konden bezoekers strippenkaarten kopen, waarmee ze verschillende kleine theateracts konden bezoeken die over het terrein verspreid stonden. Het weer zorgde ervoor dat het terrein snel vol liep. Dit was ook te merken aan de belangstelling bij de theatervoorstellingen, die op sommige tijdstippen vol zaten.

Vrienden van Den Helder
Marcel Karhof, voorzitter van de organiserende Vrienden van Den Helder, stond zelf ook in het veld. Hij schreef de strippenkaarten af bij Jesus Miracle Lab. “Een prachtige dag met mooi weer, dat is voor mij het hoogtepunt. Uiteraard gaan wij evalueren over het festival, maar als het aan mij ligt doen we dit volgend jaar weer!” Marcel is van alle markten thuis, want hij deed ook de podiumpresentatie.

Ook Els Ellen is blij met de locatie van Parade op de Kade, dat de opvolger is van het Grachtenconcert dat altijd achter Windkracht 13 plaatsvond. “Eer zijn zoveel mogelijkheden en je kan alle kanten op. Er is zoveel ruimte voor alles, het is natuurlijk gewoon om te proberen. Alles valt of staat met het weer.”

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie