Succesvolle buitenspeeldag Noorderhaven

Voor de eerste keer vond woensdag de Nationale Buitenspeeldag plaats op het terrein van Noorderhaven. Cliënten en kinderen uit Julianadorp en Den Helder kwamen samen om een gezellige ochtend te beleven. Ontmoeting en integratie, bewegen en gezondheid stonden centraal.

De Nationale Buitenspeeldag is een landelijk initiatief en wordt sinds 1994 jaarlijks georganiseerd. De Nationale Buitenspeeldag vraagt op een speelse manier aandacht voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten.

De actie doet een beroep op buurtbewoners en voorbijgangers om hun verkeersgedrag onder de loep te nemen. Op die dag worden overal in ons land straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar naar hartenlust kunnen spelen.

Door middel van spandoeken werd speciale aandacht gevraagd voor de verkeersveiligheid op het terrein. Het grote grasveld was opgedeeld in verschillende onderdelen waar kinderen en cliënten konden spelen. Aan alle leeftijden werd gedacht. Zo was er onder andere een voetbalboarding en reuze vier op een rij.

Ook DJ Timo en zangeres Emy waren aanwezig en zelfs Roodkapje was er om sprookjes te vertellen. Spelen in de zandbak, stoepkrijten en kleuren was ook mogelijk.

De Buitenspeeldag is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Present, Jongerenwerk, Sportservice Den Helder, Spar Noorderhaven, IJssalon De Schepper, O&O Verhuur en Tip Top Vloeren.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie