Subsidies gemeente voor sociaal werk

B en W hebben deze week voor het jaar 2019 subsidie verleend aan diverse maatschappelijke organisaties.

De Werkgroep Vrijwillig Landschapsbeheer mag rekenen op een gemeentelijke subsidie van 115 duizend euro. Het geld is bedoeld voor dagbesteding, sociale activering en re-integratie van mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Landschapsbeheer onderhoudt onder meer bospaden en -percelen. Zo is de organisatie actief in Mariëndal (foto).

De stichting Blijf van m’n lijf in krijgt een subsidie van 737 duizend euro voor de opvang en nazorg van en ambulante hulpverlening aan slachtoffers en daders van huiselijk geweld, inclusief de uitvoering van het tijdelijk huisverbod dader. De gemeente Den Helder is centrumgemeente voor de aanpak van huiselijk geweld in de Kop van Noord Holland.

Humanitas ontvangt volgend jaar een subsidie van 244 duizend euro voor de uitvoering van activiteiten zoals vriendschappelijk huisbezoek, thuisadministratie, homestart, voorlezen en jongerenmaatjes match. Humanitas biedt persoonlijke, kleinschalige en laagdrempelige dienstverlening aan kinderen, jongeren en volwassenen van Den Helder met een hulpvraag.

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie