Subsidie voor 10 topsporters

Tien Helderse sporttalenten krijgen een tegemoetkoming in de kosten die zij volgend sportseizoen maken voor het uitoefenen van hun sport. Zo heeft het college deze week besloten. De sporters hebben een topsportstatus van het NOC*NSF in diverse sporten, zoals atletiek, turnen, waterpolo, wedstrijdzwemmen, basketbal, bowlen en rugby.

Er zijn voor de Deelsubsidieverordening Topsportregeling dertien subsidieaanvragen ingediend. Voor topsporters tot 18 jaar zijn acht aanvragen ingediend. Daarvan komen vijf sporters in aanmerking voor een subsidie van in totaal 9.600. euro. Voor twee sporters wordt een voorlopige beschikking afgegeven voor totaal 3.465 euro in afwachting van een definitieve toekenning van de NOC*NSF status.

Voor topsporters van 18 jaar en ouder komen twee topsporters in aanmerking voor een subsidie voor komend sportseizoen van in totaal 2.600 euro en twee topsporters ontvangen samen 4.000 euro voor het bijwonen van een WK.

Een subsidie is afgewezen vanwege het ontbreken van een NOC*NSF status. Een andere aanvraag ook omdat de sporter niet in Den Helder woont

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie