Strooiploegen staan paraat

Het is weer de tijd van het jaar waarin de strooiploegen paraat staan. Oftewel als er kans op gladheid is, gaan de medewerkers van HVC op strooipad.

Op welke wegen HVC precies strooit, staat aangegeven op een plattegrond. Deze kun je tot 1 april 2019 inzien bij het Klantcontactcentrum in het stadhuis en op Den Helder gladheid

Ook staat op deze kaart aangegeven op welke fietspaden wordt gestrooid. Op fietspaden die niet op deze kaart zijn ingekleurd, wordt nooit gestrooid.

De strooiploegen gaan op pad gaan voordat het glad is en ze strooien nat zout. Dat blijft beter liggen, ook als het droog is en er nog geen neerslag is gevallen.

Strooiplan
Allereerst zijn de busroutes en de belangrijkste noord-zuid en oost-west verbindingen aan de beurt. Daarna volgen de wijkontsluitingswegen.

Gelijktijdig met de wegen nemen de gladheidsbestrijders ook de aanliggende fietspaden en andere belangrijke fietsverbindingen onder handen.

Bij een ‘redelijke’ hoeveelheid sneeuwval of opvriezing zijn bovenstaande wegen en paden (over een totale lengte van 180 km) binnen drie uur allemaal gestrooid.

Alleen bij overmatige sneeuwval wordt (overdag) handmatig gestrooid bij onder meer abri’s, oversteekplaatsen, bruggen, winkelcentra, het stadhuis en het politiebureau. Deze taak wordt uitgevoerd door medewerkers van de gemeente. Pas daarna komen ook de minder belangrijke fietspaden aan bod.

Je kunt geen strooizout halen bij HVC of de gemeente. Strooizout kun je kopen bij de verschillende supermarkten en doe-het-zelf zaken. Het advies is om strooizout tijdig in huis te halen. Als er door de weersomstandigheden schaarste optreedt, dan ben je voorbereid.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie