Sterk optreden Zeemacht op Regio Kampioenschappen

Dit weekend was het eerste deel van de Regio Kampioenschappen Korte Baan, waaraan alle zwemverenigingen uit Noord-Holland meededen, waaronder de Nederlandse topvereniging de Dolfijn. Hiermee kende deze kampioenschappen, die in Hoofddorp werden gehouden, een ijzersterke bezetting, mede ook omdat er scherpe A-limieten moesten worden gezwommen om mee te mogen doen.

Voor Zeemacht was het een bijzonder succesvolle wedstrijd met 6 gouden, 7 zilveren en 4 bronzen medailles. Ook zwom Emma Riemers de NJJK limiet op de 400 meter wisselslag.

Bij de dames won Amber van der Kruk goud in de paralympische klasse en brons bij de 200 meter vrije slag. Ook Emma Riemers won goud op de 50 meter vrije slag, de 50 meter rugslag, de 200 meter vrije slag en was goed voor zilver op de 400 meter wisselslag en 100 meter vlinderslag.

Heren
Bij de heren won Collin Schouten het zilver op de zware 200 meter vlinderslag en de 200 meter rugslag en brons op de 400 meter vrije slag. Michael van der Wal zwom naar het zilver op de 200 school en het brons op de 100 meter vrije slag en 50 vlinder. Boyd Wijkman zwom naar een gouden medaille op de 200 meter rugslag en een zilveren medaille op de 100 meter rugslag. Liam Wesemann behaalde het goud op de 200 meter schoolslag.

Tenslotte wist de jonge herenploeg van Zeemacht bestaande uit Jordi de Nijs, Boyd Wijkman, Collin Schouten en Michael van der Wal een zilveren plak op de 4×200 meter vrije slag te behalen.

In Almere bij de Zuyderzee Masters Circuit werd Annette van Dok tweede bij de 400 meter wisselslag en Bianca Groot werd derde bij de 200 meter rugslag.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie