‘Stemt Hoopvol’ over 100 jaar vrouwenkiesrecht

De tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’ is vanaf 25 januari tot 20 maart te zien in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen in Haarlem. De eerste vrouwelijke politici in Noord-Holland worden uitgelicht en gekoppeld aan vier politici van nu. Zij kijken terug op 100 jaar vrouwenkiesrecht. In 1919 kregen vrouwen in Nederland het stemrecht.

Door middel van dubbelportretten worden de politici van toen en nu aan elkaar gekoppeld. De portretten zijn gemaakt door fotograaf en kunstenaar MC de Waal.
• Yolan Koster-Dreese, wethouder in Bergen wordt geportretteerd naast de eerste vrouwelijke wethouder van Noord-Holland Willy Hofman-Poot.
• Luzette Kroon, burgemeester in Waterland, is gekoppeld aan de eerste burgemeester in Noord-Holland, Joke Corver-van Haaften.
• Gedeputeerde Joke Geldhof blikt terug op Liesbeth Ribbius Peletier, de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland
• Statenlid Sandra Doevendans, blikt terug op de eerste Statenleden van de provincie Noord-Holland.

Vlogster Sandra Singh, bekend van het blog kunstkieken.nl, interviewde de politici voor een video die bij de tentoonstelling is te zien. In deze videoportretten reflecteren de politici op het verleden én kijken ze naar de toekomst. De expositie is samengesteld door curator Sarah Berckenkamp.

‘Stemt Hoopvol’, Provinciehuis Noord-Holland – Paviljoen Welgelegen, Dreef 3 te Haarlem.  Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.00 uur. Toegang: gratis.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie