Stemmen we voor of tegen?

Komende woensdag mogen we naar de stembus. Voor of tegen de associatieovereenkomst tussen de EU en de Oekraïne, dat is de vraag. Den Helder Actueel vroeg hoe de Helderse raad stemt.

Sacha Houtveen van het CDA zegt natuurlijk te gaan stemmen. “Het zal niemand verbazen dat ik voorstander ben. We wonen in een klein land, samenwerking is voor ons cruciaal. Voor onze export en veiligheid, maar ook voor onze rol in de wereld.”

Harrie van Dongen, Stadspartij: “Ja, ik ga stemmen en ik stem voor zo ver ik het nu kan beoordelen tegen, omdat ik niet overtuigd ben dat voorstemmen goed is voor de mensen in de Oekraïne en ik het stuitend vind dat onze regering hierin probeert te sturen.”

Kees Visser (VVD) gaat ook stemmen. “Ik stem voor, want het gaat om het verbeteren en versterken van de handelsbetrekkingen tussen Europa en Oekraïne en over het ondersteunen van de hervormingen die het land probeert door te voeren. Nederland profiteert daar van.”

Daniëlle Pater, Beter voor Den Helder: “Ja ik ga stemmen. Ik stem tegen het verdrag. Oekraïne is niet alleen een corrupt land, maar ook een land in burgeroorlog. Verder is het gemiddelde inkomen daar minder dan 200 euro per maand, terwijl de inflatie daar meer dan 40 procent bedraagt. Het is vragen om problemen. Open grenzen met Oekraïne is nu gewoon niet verstandig.”

Meer reacties op www.denhelderactueel.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie