Stella Bos eregast Krabbetukkers

De Helderse zangeres Stella Bos is dit jaar de speciale gast tijdens de seniorentournee van de Krabbetukkers. De bekende 78-jarige artieste gaat mee op bezoek bij vijf seniorenhuizen.

Het befaamde carnavalskoor de Kwekkers van Waaienburg maakt een rondgang langs een aantal Helderse seniorenhuizen. Het eerste optreden van het Kwekkerskoor is zaterdag 4 februari om 14.30 uur in verpleeghuis Den Koogh.

Daarna is het op 7 februari de beurt aan De Golfstroom en 9 februari volgt Buitenveld. Beide keren is de aanvang 18.30 uur. Op 11 februari bezoeken prins Jan 1 en zijn hofdames Nathalie en Kim het seniorencentrum Ten Anker. Op 16 februari sluiten de Raad van Elf en Gardeofficieren de seniorentournee in De Lichtboei, aanvang 18.30 uur.

Niet alleen De Kwekkers van Waaienburg laten van zich horen. Het koor wordt ondersteund door het Huisorkest onder leiding van George Webeling. Uiteraard ontbreekt ook hofkapel De Bloaspoepers niet.

Speciale gast tijdens de seniorentournee is de nu 78-jarige bekende Helderse zangeres Stella Bos, de artiestennaam van Adri Tuinsma. Zij is een bekende Nederlandse zangeres. Bos’ eerste singles waren “Stella Maris” en “Ik kan je niet trouwen”, die in 1959 onder de naam Adri Tuinsma en de Gouden 5 verschenen.

In de jaren ‘60 maakte zij bij platenmaatschappij Artone zes singles. In 1970 kwam zij in contact met Johnny Hoes die liedjes voor haar begon te schrijven. In 1984 komt echter de doorbraak van Bos met het liedje “Weer ging een vriendschap kapot” en “Een keer te veel”.

Op vrijdag 17 februari bezoeken de prins en zijn hofhouding vanaf 8.30 uur diverse lagere scholen voor het scholenrondje. Na het bezoek aan de schoolprins en -prinsessen zullen de Krabbetukkers de jaarlijkse stadshuldiging verrichten, waarbij een verdienstelijke Waaienburger of Waaienburgeres zal worden gehuldigd.

Op zaterdag 25 februari en maandag 27 februari barsten de carnavalsfeesten los in Bastion Pierre, sport- en evenementencentrum Quelderduyn. Op zondagmiddag 26 februari is de Troonzaal van Bastion Pierre domein voor het kindercarnaval met een optreden van de One Two Trio Kindershow.

Meer informatie en programma op www.krabbetukkers.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie