Start publiekscampagne Ik Zorg

Minister Hugo de Jonge, minister Bruno Bruins en staatssecretaris Paul Blokhuis gaven donderdag het startsein voor de publiekscampagne Ik Zorg.

In de campagne laten meer dan 600 mensen met uiteenlopende beroepen en opleidingen zien hoe veelzijdig werken in zorg en welzijn is. Ook Noord-Hollanders vertellen over hun dagelijks werk en wat hun baan zo bijzonder maakt.

Met de campagne willen de sector Zorg en Welzijn en de overheid nieuwe werknemers aantrekken. Dat is hard nodig om ook in de toekomst iedereen goede zorg te kunnen blijven bieden.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid): “Als we nu niks doen, hebben we in 2022 een tekort van 125.000 mensen. De opdracht waar we met elkaar voor staan is dus groot.”

Sinds 2017 zijn er al 39.000 mensen extra aangenomen in de sector. En ook de instroom in de opleidingen zorg- en welzijn nam met 7 procent toe. “We zijn er nog lang niet, maar dit zijn bemoedigende signalen. Samen gaan we de klus klaren”, aldus De Jonge.

Voor wie net is afgestudeerd, een carrièrestap wil maken, of als herintreder weer aan het werk wil, biedt de sector Zorg en Welzijn veel mogelijkheden

Op het platform ontdekdezorg.nl vinden mensen die geïnteresseerden zijn in een baan in Zorg en Welzijn naast de verhalen ook beschikbare vacatures in Noord-Holland. Het aanbod is breed: van verzorgenden en verpleegkundigen tot activiteitenbegeleiders, laboranten, chauffeurs en ICT’ers. Voor vragen kunnen mensen contact opnemen via email, chat of telefoon. Ook een persoonlijk gesprek in de eigen regio is mogelijk.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie