Stadspartij pleit voor de Kustbus

De Kustbus krijgt als het aan Connexxion ligt volgende zomer minder ruimte, maar de Stadspartij wil daar een stokje voor steken.

In een motie wordt het college maandag opgeroepen alles in het werk te stellen om er voor te zorgen dat deze buslijn de gehele Nederlandse zomervakantie rijdt.

Er gaat een nieuw vervoerscontract voor het OV-vervoer afgesloten worden met Connexxion. Het nu voorliggende voorstel is voor Den Helder ongunstig, meent de partij. Er is straks geen OV-verbinding per bus meer tussen Schagen en Den Helder via Callantsoog en Grote Keeten (lijn 152), die rijdt namelijk alleen nog van Schagen via Grote Keeten en Callantsoog en weer terug.

De Kustbus rijdt alleen in de schoolvakanties van het Noorden en niet in de vakanties van de andere twee regio’s.

Tot 2 december kan nog bezwaar gemaakt worden tegen deze nieuwe dienstregelingen, die begin juni 2018 in moeten gaan. De Stadspartij roept het college op dit ook te doen, omdat Den Helder een belangrijke toeristenplaats is, de stad goede slechtweer voorzieningen heeft en als deze plannen doorgaan toeristen uit Callantsoog en Grote Keeten niet meer met OV-vervoer naar Den Helder kunnen komen.

Dat heeft weer negatieve gevolgen voor de Helderse toeristische attracties, die hierdoor inkomsten mislopen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie