Sportprijs voor Finn de Bruin

Motorracer Finn de Bruin heeft dit jaar de gemeentelijke Sportprijs 2017 gekregen. Hij ontving deze donderdagavond uit handen van burgemeester Koen Schuiling. De gemeentelijke Sporttrofee 2017 ging naar Gerard Kaper, al ruim 23 jaar algemeen penningmeester van MSV Zeemacht.

De prijsuitreiking vond plaats tijdens het jaarlijkse sportgala, dat wordt gehouden in de stadshal van theater de Kampanje.

De gemeente Den Helder huldigt jaarlijks haar sportkampioenen van het afgelopen seizoen met een sportprijs, sporttrofee en met sportpenningen. Hiermee wil de gemeente de sportprestaties van haar inwoners én de inzet van vrijwilligers bij de sportverenigingen stimuleren.

Finn de Bruin uit Julianadorp is een jong talent in de motorsport. Vorig jaar werd hij wereldkampioen in de KTM RC 390 klasse.

Burgemeester Koen Schuiling en sportwethouder Trees van der Paard reikten tijdens het sportgala ook zo’n 40 sportpenningen en –medailles uit aan de aangemelde (inter-)nationale Helderse kampioenen van het afgelopen sportseizoen. Dat gebeurde tijdens de parade der kampioenen.

De gemeentelijke Sportprijs en Sporttrofee worden sinds 1970 jaarlijks uitgereikt. Het college besluit wie de prijzen krijgt op voordracht van de Sportfederatie.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie