Speeltoestellen Andromeda verplaatst

Een aantal maanden geleden is aan de bewoners van Andromeda, Mercurius en Industrieweg gevraagd of zij akkoord gaan met het verplaatsen van speeltoestellen van Andromeda naar Mercurius. In totaal zijn 173 bewoners bevraagd.

Hiervan heeft 96% geantwoord akkoord te zijn met de verplaatsing. 4% heeft aangegeven de verplaatsing niet te wensen.

Voor hen is het grootste bezwaar dat de verkeersveiligheid in de wijk onder druk komt te staan. Tevens is er de ‘angst’ voor het ontstaan van een hondenpoepveld bij Andromeda. De hele wijk is al 30 km zone en is ook zo ingericht.

Het veldje bij Andromeda blijft speelveld en verboden voor honden. Om te voorkomen dat er toch honden worden uitgelaten, plaatst de gemeente nieuwe verbodsborden rondom het veld.

Daarnaast plaatst men, op de locatie waar nu de speeltoestellen staan, een picknicktafel. Daarmee ontstaat er een ontmoetingsplek, waar kinderen vrij op het gras kunnen spelen.

Op het veld bij Mercurius worden de speeltoestellen van Andromeda geplaatst. Ook op dit veld wordt een picknicktafel geplaatst. Tijdens de opschoondag van 19 maart wordt wat beplanting aangebracht, zodat er een gezellige speel-, en ontmoetingsplek ontstaat.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie