Speciale dag voor de Jonge mantelzorger

Den Helder – Het Mantelzorgcentrum organiseert zaterdag 22 juni de Dag van de Jonge Mantelzorger.

Voor veel jonge mantelzorgers is het de gewoonste zaak van de wereld. Ze groeien op in een gezin met zorg en staan er vaak zelf niet bij stil dat dit bijzonder is. Maar hun situatie is wel bijzonder. Daarom zijn alle jonge mantelzorgers (van 6 – 24 jaar) op 22 juni van harte welkom bij de Helderse Vallei in Den Helder. Hier kunnen ze even hun zorgen vergeten en lekker ontspannen. Jonge mantelzorgers melden zich via info@mantelzorgcentrum.nl

Jonge mantelzorgers zijn jongeren die opgroeien met een gezinslid die hulp nodig heeft. Dit kan een ouder, broer of zus zijn. Het gezinslid heeft een chronische ziekte, lichamelijke of verstandelijke beperking, een psychische aandoening of een verslaving. Jonge mantelzorgers zijn vaak onzichtbaar en worden niet altijd herkend als mantelzorgers. Mantelzorgen is namelijk niet alleen het zorgen voor een ander in de vorm van praktische en emotionele steun, maar ook zorgen maken om iemand. En in het geval van jonge mantelzorgers soms ook zorg missen doordat de zorg voor een ouder of zijn/haar broer of zus meer aandacht vraagt. Kenmerkend voor een grote groep jonge mantelzorgers is dat de taken en verantwoordelijkheden die zij hebben eigenlijk niet passen bij hun leeftijd en ontwikkeling.

Helderse Vallei
Tijdens de Dag van de Jonge Mantelzorger zijn er activiteiten voor verschillende leeftijden. Kinderen tot 12 jaar mogen paardrijden en Den Helder in het klein ontdekken op het blote voetenpad. Jongeren vanaf 12 jaar gaan klimmen in de KlimVallei. Aan het eind van de dag is er een patatje voor iedereen.

De Dag van de Jonge Mantelzorger is op zaterdag 22 juni van 14.15 tot circa 17.00 uur in de Helderse Vallei. De bijeenkomst is gratis voor jonge mantelzorgers uit de gemeente Den Helder, dankzij subsidie vanuit de gemeente. Jonge mantelzorgers kunnen zich aanmelden via info@mantelzorgcentrum.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie over deze activiteit of over jonge mantelzorgers, neem contact op met het Mantelzorgcentrum, tel. 072 – 56 27 618 of stuur een mail naar: info@mantelzorgcentrum.nl. Op www.mantelzorgcentrum.nl staat meer nieuws en een volledig overzicht van activiteiten voor mantelzorgers.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie