Spanning, sensatie èn muziek in Fort Kijkduin

Piraten en soldaten luisteren komende zondag 15 juli het tweede Fortenfestival in Fort Kijkduin op. Het grootste orkest van Den Helder, Winnubst, komt ook.

Door het gehele fort zijn de schietende schavuiten van figurantengroep OuderwetZ te vinden; ze knallen met laserguns, pistolen en vuren zelfs een echt kanon af. Het Fortenfestival biedt ook plek om over een markt te struinen, om levend stratego te spelen (verover de vlag!), om lekker wat te eten bij een van de foodtrucks of jezelf moe te springen op één van de springkussens.

Een piraat worden en zelf leren om een zwaard te hanteren? Dat kan tijdens de workshop zwaardvechten.

Muziek
Boven in het restaurant vindt de seizoens-afsluiting plaats van Winnubst. Dit orkest is ook bekend van een ander evenement; Fort Fairytale. Dit keer komt Winnubst met een grote uitvoering van zowel het klein en groot harmonieorkest én de big band!

Natuurlijk kan wat piratenmuziek niet ontbreken; een échte piratenband komt de boel op stelten zetten namelijk Plunder! Accordeongroep Blikker Balgen zullen door het fort ronddwalen en de meest gezellig deuntjes spelen.

Entree
Het Fortenfestival van 15 juli in Fort Kijkduin: van 10.00 tot 18.00 uur. De entree is 8 euro per persoon Een gezinskaart voor 2 volwassenen + max. 3 kinderen t/m 12 jaar kost 27,50 euro. Kids tot en met 3 jaar gratis entree. Fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein 1
in Huisduinen.

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie