Spannende slotfase bij FC Den Helder

FC Den Helder heeft met 3-2 gewonnen van HSV. Twee van de drie goals kwamen op naam van topscoorder Jermaine Bregita.

“Ik weet dat we de toeschouwers moeten vermaken, maar ik zou het wat minder spannend willen zien”, vertelt teammanager Richard Verhoef. “Na de 1-0 van David Albert in de beginfase, vergeten we voor de rust het duel al te beslissen. We verzuimden de vele kansen te benutten en beloonden het goede spel niet met een ruimere voorsprong.”

In de tweede helft maakte Jermaine Bregita dan toch zijn 17e doelpunt van dit seizoen en bracht de welverdiende tweede treffer op het scorebord. Een grote overwinning hing in de lucht, maar uit het niets kon de Heiloose tegenstander de aansluitingstreffer maken. En tot overmaat van ramp kwamen de gasten ook nog enkele minuten voor tijd op een 2-2 gelijke stand.

De Helderse ploeg toonde veerkracht en in de absolute slotfase maakte weer Jermaine Bregita zijn 18e treffer van dit seizoen. “Ik hoop dat ik mijn afscheid als teammanager nog wat kan uitstellen en we met twee overwinningen in de nacompetitie belanden”, aldus Verhoef.

Vooralsnog wil ZAP niet meewerken, want ook zij wisten deze speelronde met 3-1 te winnen, met twee doelpunten in de 90e minuut van Job Langelaan. Met 1 punt achterstand op FC Den Helder blijft de Breezandse ploeg nadrukkelijk in de race voor de belangrijke derde plaats. Belangrijk, want die geeft recht op de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie