Soroptimisten op Helders plein Sail

Natuurlijk hebben de Helderse Soroptimisten een kraam op het Helderse Plein op Willemsoord tijden Sail. Ook het goede doel dat de Soroptimisten deze keer hebben is ‘zilt’: de KNRM.

Wat hebben ze te bieden? Bezoekers van de kraam kunnen zich maritiem verkleden en dan zo op de foto. Je kunt achter een levensgrote Popeye gaan staan en je hoofd steken door het gat waar het gezicht van Popeye ontbreekt.

Er is een grote loterij met natuurlijk mooie prijzen, zoals een fiets gesponsord door de Helderse vestiging van Halfords of een overnachting in het Forest hotel in het hart van de stad, toegangskaarten voor Het Nationaal Reddingmuseum in Den Helder, varen met een boot van de KNRM.

Niemand minder dan Maarten Noot, zal op 25 juni de winnende loten trekken. Hij is Jutter van het jaar 2016, een eretitel verleend door de gemeente Den Helder.

Hij was penningmeester en jarenlang voorzitter van de Helderse Historische Vereniging, als zodanig zorgde hij ervoor dat het archief van de vereniging werd gedigitaliseerd, is secretaris van de KNRM, auteur van boeken over de Helders geschiedenis enz.

De Helderse serviceclubs, waaronder de Soroptimisten, verenigd in Interservice, bieden op vrijdag 23 juni 400 oudere rolstoelgebruikers, met hun eventuele begeleiders, een vaartocht aan van enkele uren, gevolgd door een lunch. Ze zijn uitgenodigd in overleg met de zorginstellingen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie