Soraya is MBO Uitblinker 2017

De 18-jarige Soraya Roos Mardiotto uit Julianadorp is gekozen tot MBO Uitblinker 2017 van het ROC Kop van Noord-Holland. Ze volgt de opleiding Onderwijsassistent in Schagen en viel op door haar initiatiefrijke en actieve houding op school en de inzet die ze toont.

Zo werkte ze een schoolopdracht uit tot een boek over de puberteit, dat vanaf vrijdag 16 juni verkrijgbaar is via bol.com. Soraya zal het ROC en haar opleiding vertegenwoordigen bij de verkiezing van de landelijke MBO Uitblinker, in het najaar van dit jaar.

Er waren drie leerlingen in de race voor de uitblinkersverkiezing, behalve Soraya Roos Mardiotto ook Lesley van den Broek uit Den Helder, opleiding Managementassistent/directiesecretaresse en Anouk Niesten uit Schagerbrug, opleiding Consulent Publieke Dienstverlening.

Soraya Roos won de interne verkiezing omdat zij opviel door haar inzet en hoge mate van eigen initiatief. Zo organiseerde zij op school de ‘Paarse Vrijdag’ (een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders) en is ze klassenvertegenwoordiger.

Wie de landelijke verkiezing dit najaar wint, is mede afhankelijk van het aantal verzamelde stemmen via de website www.ditismbo.nl. Hier is uiteraard ook het profiel van Soraya te vinden. Stemmen kan vanaf maandag 4 september 2017.

Foto: DHFOTO.nl

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie