Snorfietsers aangehouden

De politie heeft dinsdag enkele bromfietsers aangehouden die zich niet aan de regels hielden. Een gaf de agenten een duw, een tweede persoon zette het op een lopen.

“Omstreeks 11.30 uur zagen wij een man met een snorfiets rijden op het trottoir van de Brakkeveldweg”, zo meldt de politie via Facebook. “Wij hebben hem aangesproken en wilden zijn rijbewijs inzien. De man gaf aan dit niet te willen.”

“Toen collega’s in de diensttelefoon wilden nagaan of hij in het bezit was van een geldig rijbewijs, gaf hij één van de collega’s met twee handen een duw op de borst en beledigde hij beide. Hierop hebben wij de man, een 43-jarige inwoner uit Den Helder aangehouden.”

Bij zijn aanhouding pleegde de man dusdanig verzet dat de agenten geweld moesten gebruiken om hem te ‘overmeesteren’.

Na zijn aanhouding kreeg de man processen-verbaal voor het rijden op het trottoir, het niet op eerste vordering tonen van een rijbewijs, het beledigen van de collega’s en voor het verzet bij de aanhouding.

“Omstreeks 13.45 zagen wij twee personen op een snorfiets rijden over de Texelstroomlaan. De snorfiets reed 70 kilometer per uur en daarom wilden wij de bestuurder staande houden. Echter keerde hij gelijk toen hij ons zag, maar ging ter hoogte van de Rijnstraat met de snorfiets onderuit.”

“Beide personen renden weg, ieder een andere kant op.” De politie richtte zich op de bestuurder en is achter hem aangegaan. “De jongen klom over enkele schuttingen, op daken en ging door diverse tuinen. Wij deden dit ook en daarom kon de bestuurder, een 17-jarige jongen uit Hoorn, door ons in de achtertuin van een woning aan de Dongestraat worden aangehouden.”

De kentekenplaat van de snorfiets bleek gestolen te zijn, naar de snorfiets zelf wordt onderzoek gedaan of deze van diefstal afkomstig is. Tevens krijgt de bestuurder een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs en voor de snelheid.

De jongen die achterop zat, een 13-jarige jongen uit Den Helder, is later op de dag in zijn woning aangehouden voor zijn rol in het verhaal.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie