Snelheid op Schapendijkje naar 0

De snelheid op een deel van ’t Schapendijkje gaat van 50 kilometer per uur naar nul. Dat heeft Miranda de Vries vernomen van het college van Den Helder. De initiatiefnemers voor een veiliger Schapendijkje zijn persoonlijk bijgepraat over de te nemen maatregelen.

Het stuk tussen Manege Bruin en de tennisvereniging wordt afgesloten met slagbomen en is alleen voor calamiteiten beschikbaar. Er komt extra verlichting bij de afsluitingen en betere verlichting op de weg.

De route van en naar de Texelse boot wordt omgeleid en Fort Erfprins gaat gebruik maken van de andere ingang. Over een half jaar volgt een evaluatie, die volgend voorjaar nog eens wordt herhaald. Doel van de evaluaties is te bekijken welke verbeteringen nog kunnen worden doorgevoerd.

Tegen dit verkeersbesluit kan nog wel bezwaar worden gemaakt. Het ligt vanaf volgende week voor een periode van zes weken ter inzage en gedurende die periode kunnen bezwaren worden ingediend.

De Vries laat weten trots te zijn op de groep die dit voor elkaar heeft gekregen. “Het had echter zeventien jaar geleden al moeten gebeuren.” Directe aanleiding voor de acties was dit keer het dodelijk ongeval van november, waarbij Celeste Kos om het leven kwam.

De Vries was een van de mensen die na het ongeluk in actie kwam. Ze verzamelde duizenden handtekeningen in de hoop dat er nu eindelijk eens maatregelen zouden worden genomen voor meer veiligheid op de weg.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie