Slort en Assorgia raadslid van het jaar

Roy Slort (CDA) en Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) zijn gekozen tot Raadslid van het jaar 2017. De vakjury koos voor Slort, het publiek voor Assorgia, zo werd zaterdag duidelijk tijdens het radioprogramma De Week op Zaterdag, live vanuit ’t Wijkhuis.

De vakjury werd net als vorige jaren gevormd door de raadsleden van Den Helder. Alle anderen konden stemmen als onderdeel van de publieksjury. Stemmen kon in december via de website van Den Helder Actueel, al vijf jaar de organisator van de verkiezing.

Assorgia werd door zowel vak- als publieksjury genomineerd. De andere genomineerden waren Andries Pruiksma (vakjury en winnaar in 2016) en namens het publiek Michiel Wouters en Tjitske Biersteker (winnaar 2016).

De vakjury omschreef Slort als “rustig, gedegen en betrouwbaar”, maar ook “altijd positief en verbindend”. Hij “heeft de processen en mogelijkheden van de gemeentelijke organisatie inmiddels goed door en heeft met name een goede kijk op de financiële processen en regels.”

Het publiek koos dus voor Assorgia en noemde hem “een goede leider van de oppositie”, maar stelde ook: “Carlo spreekt de taal van de inwoners en niet van de elite!”. Ook waardeert het publiek dat hij “strijdt tegen de idiote geldverkwisting door het huidige college en voor de belangen van de plaatselijke kleine middenstand”.

De verkiezing Raadslid van het jaar is een initiatief van Den Helder Actueel en werd voor de vijfde keer gehouden. Dit keer voor het eerst in samenwerking met de lokale omroep.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie