Sinterklaas feestelijk onthaald op Willemsoord (update – video)

Sinterklaas is weer in het land en zoals het een goede traditie betaamt zette hij eerst voet aan wal in Den Helder en pas later op de dag in Nederland. Honderden enthousiaste fans hadden zich op Willemsoord verzameld om maar niets te missen van de aankomst. Sint en tal van slimme en vooral vrolijke Zwarte Pieten werden luidkeels toegezongen.

De vooraf voorspelde problemen bleven gelukkig ver van de pakjesboot en alleen rond Alkmaar werd een bus met demonstranten tegengehouden. Op Willemsoord zelf vier doorzetters, die op hun beurt werden uitgejouwd door enkele tientallen ouders die “het goede voorbeeld” gaven. Het ontging de meesten gelukkig en zo werd de intocht in het Helderse er toch weer een van feest en plezier, zoals het hoort.

Na een woord van welkom door burgemeester Koen Schuiling en een bezoek aan de Stadshal begon de Sint, nadat hij uiteraard had benadrukt weer heel erg blij te zijn met zijn bezoek aan Den Helder, aan zijn tocht door de binnenstad. Pieten deelden pepernoten uit, zelfs glutenvrije!, en het Pietenkoor zorgde her en der voor verrassingsoptredens. Qua temperatuur was het ouderwets koud, dus alles werkte mee aan een goed begin van de Sinterklaasperiode.


De kinderen in Julianadorp moeten nog even geduld hebben, daar is de intocht komende zaterdag (24 november).

Foto’s: DHFOTO.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie