Sint er uit, kerstboom er in

Sinterklaas is alweer ver uit het zicht verdwenen en nu kunnen de winkel etalages definitief worden omgetoverd in de kerstsfeer.

In Schagen werd dan ook alweer hard gewerkt om alle Sinterklaas spullen weg te halen en de kerstversiering op te hangen. Dat meldt mediapartner NH NIeuws. “Het is zeker druk”, vertelt een medewerker van een kledingwinkel. “Ik ben nu bezig met het ophangen van de kerstverlichting.”

Even verderop bij de bakker wordt het reclamebord buiten onder handen genomen. De aanbieding met de Sinterklaastaart kan weer in de kast, de kerststol wordt nu warm aanbevolen.

“We hebben een mooie tijd gehad met Sinterklaas”, vertelt de bakker. “Hectisch maar zeer succesvol. Nu maken we ons op voor het volgende evenement, de kerstdagen.”

Ook de verkoop van kerstbomen in de haven bij Schagen is al goed op gang gekomen. Veel mensen houden zich aan de goudenregel om vóór Sinterklaas nog geen boom in huis te halen.

,,Men vindt het ook wel raar om al voor de Sinterklaas een boom in huis hebben staan” vertelt een kerstbomenhandelaar. ,,Maar nu Sinterklaas voorbij is gaat het hard met de verkoop van de kerstbomen. (L.O.S.Mediapartner: NH Nieuws)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie