Shoarmazaken sjoemelen met elektra

De politie heeft donderdag bij elf grillrooms en shoarmazaken in Den Helder onderzoek gedaan naar diefstal van gas, elektra en water, zo laat een woordvoerder van de politie weten. Ook werden twee woningen gecontroleerd.

Een van de onderzochte zaken is Steakhouse Ambassador in Julianadorp. Ook Shalom ging na het bezoek dicht, maar laat via de Helderse Courant weten vandaag gewoon weer open te gaan.

Het onderzoek werd uitgevoerd op verdenking van fraude. Aanleiding voor het onderzoek was een tip die bij Liander was binnengekomen over manipulatie van gas- en elektrameters. Bij tien van de elf adressen bleek het raak te zijn. Slechts in een bedrijf (aan de Spoorstraat) was alles in orde.

Bij twaalf adressen waren de ijkzegels van de elektrameters vervalst. Dat betekent dat de kast van het telwerk geopend kon worden, waarna de stand kon worden teruggedraaid. Een aantal adressen bleek een opvallend lage meterstand te hebben.

Bij acht adressen (zeven horecazaken en een woning) was er ook geknoeid met de gasmeter. Ook hier werd de meterstand teruggedraaid. In een geval werd de watermeter omgedraaid. Hierdoor telt de meter af bij waterafname in plaats van dat de meter optelt.

Het ging om zes zaken en twee woningen in Den Helder, een in Julianadorp en een in Anna Paulowna. De gemeente is als vergunningverstrekker voornemens om de vergunningen van de horecabedrijven in te trekken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie