Sensationele overwinning Krijnsen Tour de Lasalle

Jelte Krijnsen zorgde zondagmiddag voor een grote sensatie door de 64e Tour de Lasalle als het ware ‘uit het niets’ op zijn naam te schrijven. Bij de meisjes ging Maud Rijnbeek naar huis met het roze van de LOS-leiderstrui.

Met nog 72 renners in koers gaat zondagmiddag het afsluitende criterium van de Helderse Tour van start. Joris Blokker rijdt in het geel met zijn grote concurrent Thijs Zuurbier op 5 seconden. Gaan zij het vandaag onderling uitmaken? Of zit er nog een verrassing in het vat? Ja dus, want het was de leider van het jongerenklassement Jelte Krijnsen die de eindoverwinning voor zich opeist.

Ultieme poging
In de eerste ronden ontsnappingen, onder anderen van Sjaak Schipper. Het peloton haalt hem terug. Ook andere ontsnappingen worden geneutraliseerd. Jermo Agema is weer zeer strijdlustig.
Met minder dan 20 kilometer te gaan doet Thijs Zuurbier een ultieme poging om weg te rijden. Tevergeefs. Daarna ontstaat een kopgroep van vijf, onder wie Tijs Dekker. Het peloton moet reageren, want Dekker staat op 18 seconden van het geel, een gevaarlijke ontsnapping dus. De vluchters komen op een halve minuut voorsprong en Dekker koerst virtueel in het geel.

Zinderend slot
De gele truidrager rijdt zich uit de naad. Nog tien ronden te gaan. Een zinderend slot dient zich aan.
Tijs Dekker cs is ontketend en met 4,5 kilometer te gaan moet het peloton echt benen gaan maken.
Dekker krijgt het grote blad niet meer rond en daar is de blauwe truidrager Jelte Krijnsen. Die geeft er een snok aan en komt als eerste over de meet. Zijn voorsprong op de gele trui plus 8 boni-seconden zorgen voor een ongelofelijk feit. Jelte Krijnsen wint de 64e Tour de Lasalle.

Meisjes
Bij de meisjes nieuwelingen gaat de eindstrijd tussen Maud Rijnbeek in de LOS roze trui en Sofie van Rooijen die na de tijdrit en de omloop van zaterdag op 7 seconden staat. Te rijden zijn 30 ronden van 1,6 kilometer over de Javastraat, in totaal 48 kilometer.

Verdwaalde bus
Met minder dan 10 ronden te gaan en na een verdwaalde bus van Connexxion op het parcours (!) rijdt er een gesloten pak over de Javastraat. Van Rooijen probeert het wel, maar komt niet weg. Vlak voor de eindsprint een doet zich een valpartij voor. Twee rensters blijven gewond liggen.
Sofie van Rooijen wint de sprint met Rosanne Dekker als tweede. Maar Maud Rijnbeek zit ook vooraan en behoudt het roze en en wint de Tour de Lasalle in haar categorie.

Gemiste kans
De dikke bandenrace van zondagmorgen kent vier categorieën. In de leeftijd 6-8 jaar is Yente Pater de snelste; bij de 8-10 jarigen Tijn Meskers; 10-12 jaar Arne Reenders en in de categorie 12 tot 14 is Tom van Zijl afgetekend de beste. Deze race was met slechts een vijftiental deelnemers een gemiste kans voor de Tour.

Op de foto de jonge winnaar van de Tour de Lasalle 2018. (Foto: DHFOTO)

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie