Seizoen FC Den Helder nog niet ten einde

De veldvoetballers van FC Den Helder hebben door een 2-0 thuis overwinning tegen Spartanen de nacompetitie gehaald. “We hadden contact met ZAP, Kolping Boys en KFC”, vertelt teammanager Richard Verhoef. “Al deze clubs konden direct of indirect van invloed zijn op het behalen van de derde plaats, die weer recht gaf op de nacompetitie.”

De Helderse ploeg kreeg in de eerste 10 minuten al meteen twee geweldige kansen om de score te openen, maar het duurde tot halverwege de eerste heft, voordat Kenny Gerssen de bevrijdende eerste treffer wist te maken. Doordat ZAP al snel op een 3-0 voorsprong kwam, zou de gelijkmaker een domper op de feestvreugde kunnen betekenen.

Topscoorder Jermaine Bregita zorgde hoogst persoonlijk met zijn 21e doelpunt van dit seizoen voor grote ontlading voor iedereen die FC Den Helder een warm hart toedraagt. Uiteraard is het behalen van de nacompetitie een teamprestatie, maar het hele seizoen en ook deze middag wist keeper Jelmer Philip met geweldige reddingen menig tegenstander tot wanhoop te brengen. “Mijn afscheid wordt met minimaal een wedstrijd uitgesteld”, lacht Richard Verhoef.

“We gingen dit seizoen voor lijfsbehoud, maar halverwege hebben we onze doelstellingen intern bijgesteld. Als je alle tegenstanders gehad hebt, kan je de kwaliteiten inschatten en toen hoopten we al stiekem op een periode.”

De eerste wedstrijd in de nacompetitie is tegen Zeeburgia, de nummer 12 uit de eerste klasse.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie