Schulpengat op weg naar de sloop

De TESO-veerboot Schulpengat is woensdagochtend vroeg voor haar laatste reis vertrokken vanuit haven ’t Horntje op Texel. De bestemming is Gent, waar het schip gesloopt gaat worden.

De bemanning vaart het schip vanuit de Texelse veerhaven in zuidelijke richting langs de Noordzeekust naar Vlissingen. Van daar vaart men richting het kanaal van Gent naar Terneuzen, via dat kanaal zal de bestemming in Gent worden bereikt.

TESO zal het schip  afmeren aan de kade van Galloo. Daar zal het materiaal van het schip gedurende de komende maanden voor tenminste 99 procent gerecycled worden. TESO vindt het als maatschappelijke onderneming belangrijk dat de Schulpengat op een veilige en milieuvriendelijke wijze wordt ontmanteld.

Daarom is gekozen voor Galloo, een door de Europese Unie erkend scheepsrecyclingbedrijf.  Het Texelse stuurhuis keert in 2019 terug op Texel en zal in de toekomst onderdeel gaan uitmaken van een expositie over TESO.

De Schulpengat, gebouwd bij Verolme in Heusden, kwam in 1990 in de vaart als dienstboot bij TESO. Het schip werd in 2006 reserveboot toen de Dokter Wagemaker de nieuwe dienstboot was geworden.

Foto: Inter Visual Studio / Leon Verra

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie