Schuiling geeft geen duidelijkheid

Burgemeester Koen Schuiling is maandag niet komen opdagen bij de balie van het stadhuis. Oud-wethouder Geurt Visser kwam naar Den Helder om persoonlijk uit handen van Schuiling het originele collegebesluit te ontvangen over een opgelegde dwangsom aan kunstenaar Dirk Gorter.

Visser ontkent, net als oud-wethouder Dirk Pastoor, dat besluit ooit van een paraaf te hebben voorzien, maar toch staan ze op het papier. “Vervalst door de burgemeester”, stelt Visser en Gorter deed aangifte.

De Rijksrecherche is op de hoogte van de zaak en liet onlangs nog weten de aangifte door Gorter in onderzoek te hebben. Visser had Schuiling opgeroepen maandag om 16.00 uur naar de balie te komen om de zaak voor eens en voor altijd uit de wereld te helpen.

Als de burgemeester toch het originele document met de parafen kon tonen, zou Visser zijn ongelijk erkennen. Dan had hij zich dus vergist en had Schuiling gelijk met zijn bewering dat de twee voormalig collegeleden wel degelijk het besluit van een krabbel hadden voorzien, maar dit blijkbaar waren vergeten.

Visser stelde vooraf dat als Schuiling het document niet zou laten zien, hij dat als zijn gelijk zou ervaren en dan moest de burgemeester er maar de enig logische (volgens Visser) conclusie aan verbinden en opstappen als burgervader van Den Helder.

Schuiling liet zich niet zien en ook het document bereikte de balie niet.

“Het college ziet gezien het onderzoek door het OM nu geen reden daaraan gerelateerde stukken te delen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Den Helder.

“Heel jammer, ik had graag duidelijkheid gehad en dat lijkt me voor de stad ook beter”, aldus Visser.

“Ik heb vandaag nog contact gehad met het OM en die benadrukte dat het college of Schuiling zelf op dit moment geen onderwerp van onderzoek is, wat het OM betreft kan het stuk gewoon getoond worden. Dat het college er nu voor kiest zich achter het onderzoek te verschuilen, zegt genoeg.”

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie