School7 is de beste bieb van het land!

De bibliotheek van Den Helder is de beste van Nederland! Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens het Nationale Bibliotheekcongres.

Andere kanshebbers op de titel waren bibliotheek Alphen aan den Rijn, Theek 5 in Oosterhout, de Korenbeurs in Schiedam, bibliotheek Wijchen en bibliotheek Winschoten.

De jury gaf aan vooral ook gelet te hebben op de mate waarin de genomineerden geworteld zijn in de lokale samenleving. “School 7 doet het volgens de jury op alle punten goed”, zo meldde de deskundigen. Onder anderen directeur Mannes Westra was aanwezig bij de bekendmaking van de beste bibliotheek van Nederland.

“Het prachtige gebouw en de goede collectie worden optimaal gebruikt door ook anderen ervan te laten profiteren, samenwerking aan te gaan met lokale partners. Er worden initiatieven ontwikkeld en uitgevoerd en men zegt niet snel nee. Het gebouw herbergt verschillende verrassingen.”

Er kan er maar een de winnaar zijn en dat is dus Den Helder. “De jury was het unaniem eens over wie het goud verdient.”

Verder meldde de jury dat er maar liefst 20.000 stemmen zijn uitgebracht door het publiek, ook die kozen grotendeels voor Den Helder. Kopgroep Bibliotheken ontving niet alleen de titel, maar ook een oorkonde en een beeldje “voor op de balie”.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie