Scholierenveldloop sportief en gezellig druk

scholierenveldloop

Voor de zesentwintigste keer werd woensdagmiddag de Scholierenveldloop gehouden op het sportcomplex gelegen aan de Ruyghweg. Het evenement, dat door Team Sportservice Den Helder wordt georganiseerd trok maar liefst 775 scholieren! Sinds vorig jaar kunnen ook leerlingen uit de groepen 1 en 2 van de basisschool meedoen en dat is een doorslaand succes. Geweldig om die kleuters te zien rennen, er waren er zo’n 150 gekomen die in twee groepen starten. Vanaf groep 3 werd er apart gestart in een categorie jongens en meisjes.

Wethouder Peter de Vrij
Voor alle nummers 1 tot en met 5 van de scholierenveldloop was er per categorie een heuse beker beschikbaar met podiumceremonie. Alle deelnemers kregen na de finish een gezonde beker water, een appel en een vaantje. Wethouder Peter de Vrij schoot de deelnemers weg en overhandigde na afloop de prijzen.

scholierenveldloopScholierenveldloop
Bij alle categorieën liepen ervaren lopers voor de groep uit en sloten er twee de groep af. Zo bleef er niemand achter en konden problemen snel gesignaleerd worden. Her en der, vooral bij de start, was een struikelpartij te zien, maar ernstige incidenten deden zich gelukkig niet voor. Het weer werkte ook mee, werden er ’s ochtends nog onweersbuien voorspeld voor de middag, tijdens het evenement bleven die gelukkig uit.

Scholen klassement
Nadat alle categorieën aan bod waren geweest werd het scholenklassement berekend en de grote winnaar van de middag was de Comenius school. Ze kregen een goudkleurige beker en mochten met zijn allen het podium op. Dat lieten ze zich geen twee keer zeggen, en als ware kampioenen sloten ze al hossend de middag af.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie