Scholieren ontwerpen dijk van de toekomst

Het einde van het schooljaar wordt op Scholen aan Zee ingevuld met diverse projectweken op het gebied van natuur en milieu in samenwerking met De Helderse Vallei. De scholieren onderzoeken het strandleven, ontwerpen een dijk en een duurzaam duinhuisje. 

De eersteklassers van havo en vwo gaan aan de slag met het project Coastwatch. Dagelijks gaan leerlingen op het strand onderzoeken wat er in zee te vinden is: zowel natuurlijke vangsten als afval. De vangsten worden gedeeld via facebook, twitter en instagram.

De 2e klassen van mavo, havo en vwo doen mee met het project De Multifunctionele dijk, waarbij ze na onderzoeksopdrachten, inspiratiebijeenkomsten en gastlessen zelf ‘een dijk van de toekomst’ ontwerpen: bestand tegen het stijgen van de zeespiegel, maar bijvoorbeeld ook interessant voor inwoners en toeristen.

De 3e klassen havo/vwo van het Juniorcollege ontwerpen de komende weken een ‘duinvriendelijk’ strandhuisje. De leerlingen bekijken strandhuisjes bij Julianadorp aan Zee en ontvangen een gastcollege van ecoloog Jan van Dalfsen. Dit project wordt financieel ondersteund door Rijkswaterstaat en is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met Stichting Strandexploitatie.

Op de foto: de vroegere kustwachttoren bij Huisduinen. Foto De Helderse Vallei.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie