Scholieren ontwerpen affiches voor jongeren

Een oproep om te gaan stemmen, direct gericht aan 18-jarigen, werkt volgens de scholieren van het Han Fortmann het beste om jongeren te bereiken.

Het ontwerp van Teddie Piebenga was een van de campagneposters met als insteek jongeren aan te zetten om te gaan stemmen voor de waterschapsverkiezingen.

De zestien 6-VWO-leerlingen van het Han Fortmann (Trinitas College) uit Heerhugowaard maakten de ontwerpen als examenopdracht voor het vak Tekenen. Tot 15 mei 2019 zijn de posters te zien in een expositie in het kantoorgebouw van het hoogheemraadschap aan Stationsplein in Heerhugowaard.

Verkiezingen
Op woensdag 20 maart 2019 mag iedereen van 18 jaar en ouder stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur. De 21 waterschappen zorgen voor droge voeten, schoon en voldoende water.

En hoe ze dat doen, daar hebben de stemmers invloed op. Om jongeren te betrekken bij het werk van het waterschap in het algemeen en de verkiezingen in het bijzonder, kregen de leerlingen van het Han Fortmann de opdracht een campagneposter voor de verkiezingen te maken.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie