Scholen beslissen nog over 4daagse

De scholen in Den Helder (binnen de Linie) hebben nog helemaal niet besloten te stoppen met de avondvierdaagse. Een door een van de scholen opgestelde conceptbrief is deze week per ongeluk onder ouders verspreid, maar dat was voorbarig.

In elk geval de medezeggenschapsraden van de scholen moeten nog spreken over het plan. Een aantal leerkrachten had een werkgroep opgericht waarin onder meer werd gesproken over de vierdaagse.

De groep stelde dat het best veel inzet elk jaar was en voorzichtig werd afgesproken te kijken of de scholen bereid zouden zijn te stoppen met het evenement.

Een van de schooldirecteuren heeft vervolgens een conceptbrief opgesteld die door de werkgroep moest worden beoordeeld, maar die brief is via een school onder ouders verspreid. De brief kwam op Facebook en iedereen nam het voor waar aan.

Donderdag is op meerdere scholen over het ‘besluit’ gesproken en duidelijk is dat nog lang niet alle scholen en leerkrachten het ermee eens zijn. In elk geval moet eerst elke MR van elke afzonderlijke school nog spreken over dit voorstel. Pas daarna zal een definitief besluit worden genomen.

De scholen die in gesprek zijn over de vierdaagse zijn de Comeniusschool, Drietand, Eben Haëzer, Koningin Juliana, De Kluft, Jac. P. Thijsse, Thorbecke, Tuindorp, De Verrekijker en De Windwijzer.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie