Schipper wint 2e etappe Tour

De tweede etappe van de Tour de Lasalle is vrijdagavond gewonnen door Sjaak Schipper uit de ploeg Pro Salton Kolkman 2. Wederom kwam het na een boeiende etappe aan op een eindsprint.

Schipper was net even sneller dan Ronald de Waal (PRC Delta) en Binne-Pier de Haan (Catharinahoeve). Thijs Zuurbier wist het geel te behouden.

Na de start op Fort Erfprins gingen de renners er al direct stevig in. Geholpen door de wind vielen al snel veel gaten in het peloton, een groot aantal renners wist uiteindelijk de eindstreep niet te halen. Het karakter van de Tour is echter dat je na een slechte dag toch weer mag opstappen voor het vervolg.

Luc Ducrot reed in het begin van de etappe lek en was de rest van de avond bezig aan te sluiten. Geholpen door de ploegleider lukte dat uiteindelijk heel aardig, hij verloor slechts zeven tellen.

Er waren veel ontsnappingspogingen, maar geen van allen met succes. Een groep van 26 renners kwam tenslotte gezamenlijk op de finish af, waarbij de sprint dus werd gewonnen door Schipper.

In het peloton zaten verder ook Ruud Slagter (leider Jongerenklassement), Zuurbier, Raymond Bakker, Arjen Bos en Mike Tesselaar. Glenn van Nierop (winnaar 2015) finishte op bijna twee minuten en kan met ruim vijf minuten achterstand op het geel een nieuwe eindzege definitief vergeten.

Ook Sam Boon (winnaar 2016) finishte in het peloton en staat na de tweede etappe keurig op een tweede plaats. Toch was vrijdag zijn laatste dag, hij moet terug naar Friesland om de trainen op het ijs. Boon is meer schaatser dan wielrenner en zijn trainer eist dat hij zich meldt.

De tour krijgt dus hoe dan ook een andere winnaar. Schipper wist onderweg ook veel punten binnen te halen tijdens sprints en heeft nu de groene trui in bezit.

Voor de laatste twee dagen is het klassement in twee delen gesplitst, de B- en de A-renners. Zuurbier leidt uiteraard het A-klassement, de B-groep wordt aangevoerd door Tibor Zwaan. Dag 3 is de Omloop over de dijk, met vooraf nog de eerste wedstrijd van de Dames Nieuwelingen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie