Scheuren in zwembad, maar niemand is aansprakelijk

Ook een constructeur van Het Heersdiep wijst aansprakelijkheid voor de gebreken aan het zwembad van de hand. De toezichthouder op de bouw doet er het zwijgen toe. Zo lezen we in de Helderse Courant (HC) van donderdag 12 juli.

Scheurend beton, loslatende tegels, het in 2013 geopende zwembad vertoont ernstige gebreken. Het inmiddels niet meer bestaande bureau Krabbendam-Boerkool uit Soest maakte de berekeningen voor de betonconstructie. Desgevraagd rept een vroegere mededirecteur van het bureau in de HC van problemen, maar onderstreept tegelijkertijd dat Krabbendam cs er niet aansprakelijk voor is. Onafhankelijke deskundigen zouden dat hebben vastgesteld.

De krant klopte ook aan bij de toezichthouder namens de gemeente Den Helder, Olco in Zeist,  Dit bureau wilde niet reageren via de pers.

Het beeld dat rond Het Heersdiep opdoemt is er een van partijen die met een beschuldigende vinger naar elkaar wijzen. De gemeente en zwembaddirectie naar de aannemers Tuin/Van der Wal, die op hun beurt wijzen naar de constructeur, die op zijn beurt de aansprakelijkheid afwijst, terwijl de toezichthouder zich in de openbaarheid in stilzwijgen hult. Al met al zijn het de ingrediënten voor een juridische hangpartij die zich nog lange tijd kan voortslepen.

Intussen doet het management van Het Heersdiep pogingen om de publiciteit rond de affaire in eigen hand te houden. Zo mogen gebruikers en medewerkers van het bad in de media geen mededelingen doen over de gebreken waarmee Het Heersdiep te stellen heeft.

Foto: DHFOTO

 

 

 

 

 

T

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie