Rustige ‘Dichtersmiddag’ in Kunsthal 45

Kunsthal 45 stond zondagmiddag in het teken van een ‘Dubbeltalenten Dichters’ middag, als extra onderdeel van de expositie IJzingwekkend 4.

Acht dichters waren aanwezig die beeldend werk maken, muzikanten die dichten of beeldend kunstenaars die teksten gebruiken in hun werk.

Zo’n 35 toehoorders genoten van de veelzijdigheid van de aanwezige dichters. Zo combineerde Naomi Adema haar film- en fotobeelden met teksten, Frank Bloem, las voor uit eigen dagboek- en brieffragmenten, waar iedere keer een andere geur van toepassing was.

Melle Houtsma (op hammond/accordeon) begeleidde Marleen Elsinga met haar zang en teksten. Elly Stolwijk benaderde haar dubbeltalent soms apart, soms samen met film- en fotobeelden.

John Sikking, die op dit moment exposeert tijdens IJzingwekkend 4, heeft teksten voorgedragen die zijn beeldende onderwerpen (dieren, planten, landschappen) betroffen. Dat deed hij op een amusante, verbale- en nonverbale wijze.

Marja Lelie, (Stadsdichter van Den Helder) had tekeningen bij haar gedichten en Jack Beneker (voormalig stadsdichter Den Helder) nam een ieder mee in zijn bundel gedichten die hij over Den Helder heeft gemaakt. Deze heeft hij op muziek gezet en bracht deze ten gehore.

De expositie IJzingwekkend 4 is nog tot en met 25 februari 2018 te bezichtigen in Kunsthal 45. Kijk voor openingstijden op Kunsthal45.nl.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie