Rudy Vriend wint eerste Tour-etappe

Als de scheepshoorn van de MS Dokter Wagemaker afgaat, rijden de renners van de boot af richting het plaatsje Den Hoorn op het eiland Texel, en hiermee is de start van de 62ste editie van de Tour de Lasalle een feit.

Mede vanwege de smalle wegen ontstaat er al snel een lang lint van renners die met flinke snelheid het tempo hoog houden. Na de eerste doorkomst breekt het peloton in tweeën. Christian Hoekstra en Melvin Bos rijden voorop.

De eerste bonificatiesprint is voor Arie van der Lee. Tweede werd Sam Boon en Melvin Bos werd derde. In de finale van de wedstrijd weet Rudy Vriend weg te komen.

Omdat het peloton in een bocht vaart begint te verminderen ziet Robbert Schaap een gaatje om weg te komen. Ook Glenn van Nierop (de Tourwinnaar van vorig jaar) ziet dat en gaat met zijn ploeggenoot mee. Rudy Vriend blijft vooruit en komt als eerste over de eindstreep.

Schaap en van Nierop worden tweede en derde. Even later komt het peloton met zo’n 80 renners over de streep en zo eindigt de eerste etappe van de Tour de Lasalle. Vrijdag rijdt het tourcircus in Den Helder.

Glenn van Nierop laat tegenover de verslaggever van de L.O.S. weten blij te zijn met deze derde plek. ,,Het is een mooie positie om straks naar het geel te rijden”, aldus een tevreden Glenn van Nierop.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie