RTV Noordkop stelt hoofdredacteur aan

De lokale omroep voor Hollands Kroon, RTV Noordkop, heeft per 1 juli een hoofdredacteur aangesteld. De keuze is gevallen op Ronald Boutkan, die tevens hoofdredacteur is van samenwerkingspartner LOS Den Helder. “Met Ronald in het team hopen we verdere stappen te zetten in de noodzakelijke ontwikkeling van de omroep”, aldus voorzitter Gerard Reis.

Boutkan werkt vooralsnog slechts een dagdeel per week bij RTV Noordkop, maar het is de bedoeling dat dit op termijn wordt uitgebreid. Zijn belangrijkste opdracht is ervoor te zorgen dat de omroep zich verder professionaliseert. Daarbij hoort ook het realiseren van meer programma’s op Noordkop Radio, verbeteren van de journalistieke kwaliteit van de omroep en het aan de omroep binden van meer vrijwilligers en inwoners van Hollands Kroon.

Ervaring
“Ronald heeft al 25 jaar journalistieke ervaring en bij de LOS heeft hij de afgelopen jaren laten zien dat het realiseren van vooruitgang, ook binnen de toch lastige sector lokale publieke omroep, mogelijk is. We hopen te kunnen profiteren van zijn ervaring en kwaliteiten om zodoende onze omroep daadwerkelijk te verbeteren. Op alle fronten, zoals de gemeenteraad van Hollands Kroon ook van ons verlangt”, stelt Reis. “Door nu gekozen te hebben voor de hoofdredacteur van onze samenwerkingspartner LOS Den Helder hebben we er alle vertrouwen in dat we ook binnen die samenwerking weer de nodige vooruitgang kunnen boeken.”

Samenwerking
Boutkan blijft ook voor drie dagen per week hoofdredacteur van LOS Den Helder en neemt zitting in een gezamenlijke werkgroep waarin LOS Den Helder en RTV Noordkop verder werken aan de regionale samenwerking. Die samenwerking omhelst op dit moment ook partnerschap met de provinciale omroep NH Nieuws en de lokale nieuwssite Den Helder Actueel. De wens is op termijn meer samenwerkingspartners aan de groep te binden.

Foto: DHFOTO.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie