Rondleiding fort Erfprins

Wie Fort Erfprins eens goed wil bekijken, heeft vanaf zaterdag 4 mei de kans om mee te gaan op een historische rondleiding. Het bijzondere van Erfprins is niet alleen zijn ouderdom, maar ook het feit dat het fort anno 2019 nog altijd in gebruik is bij de Koninklijke Marine.

Vrijwilligers van ’t Erfdeel – de oudheidskamer van Fort Erfprins – verzorgen de rondleidingen in samenwerking met het Toeristisch Informatiecentrum Willemsoord (TIW).

Voorinschrijving verplicht
Voor de rondleiding van zaterdag 4 mei begint om 10.30 uur en duurt tot 12.45 uur. Men dient men zich van te voren in te schrijven en kan tot uiterlijk vrijdag 3 mei, vóór 11.00 uur bij het TIW, gebouw 52A op Willemsoord in Den Helder, tel 0223 616 100. De kosten bedragen 5 euro per persoon.

Wie buiten Den Helder woont en geïnteresseerd is, kan zich aanmelden via de website: https://www.forterfprins.nl/rondleiding

Omdat Fort Erfprins militair terrein is, zijn er enkele verplichtingen en beperkingen. Zo dient de bezoeker zich bij de poort aan de Fortweg (foto) te legitimeren en zijn tassen en rugzakken niet toegestaan op het terrein. De rondgang is niet geschikt voor minder validen. Voor meer informatie hierover zie bovengenoemd webadres.

Voor dit jaar staan nog zes rondleidingen op de kalender: zaterdag 4 mei, 1 juni, 6 juli, 3 augustus, 7 september (Open Monumentendag, gesloten!) en 5 oktober.

 

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie