Rondje Cultuur 2016: voortgezet onderwijs

Ruim 400 derdejaars scholieren van het Beroepsonderwijs en de MAVO van Scholen aan Zee en De Pijler gaan 17 en 18 februari op pad. Zij bezoeken diverse culturele instellingen in Den Helder en maken op actieve wijze kennis met diverse facetten van kunst en cultuur. “Elke jaar heeft het Rondje Cultuur een thema. Dit jaar is dat: ‘Bouwen’.

Door de nieuwbouw van theater de Kampanje, het Reddingsmuseum Dorus Rijkers en de Bibliotheek in School 7. Deze instellingen organiseren rondom dit thema een programma voor de jongeren.

In vier ronden bezoeken de scholieren het Marine museum, Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers, Cinema Zevenskoop, Kopgroep Bibliotheken, de Kunstuitleen, Triade, huis van de kunsten.

Bij elke instelling gaan zij aan de slag met opdrachten of volgen een korte workshop. Het Rondje Cultuur sluit af in de grote zaal van theater de Kampanje. Alle klassen komen daar om 13.30 uur samen en gaan de voorstelling van Maarten Willemse zien.

Willemse is muzikant, goochelaar maar nog wel het meest grappenmaker. Hij brengt de voorstelling “Liever een blauwtje lopen dan een groentje blijven”.“Het is wederom een veelomvattend programma en weten jongeren straks wat er zoal te doen is op cultureel gebied in Den Helder.

Rondje Cultuur is een samenwerking met gemeenten, regionale steunpunten voor cultuureducatie, culturele instellingen en scholen.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie