Rob Scholte Museum blijft in Den Helder

Vier raadsleden gingen zaterdag in het LOS-radioprogramma “De Week op Zaterdag” in discussie over heden, verleden en vooral toekomst van het voormalige postkantoor aan de Middenweg. Ondanks alle heisa tot nu toe was de slotconclusie opmerkelijk: allen zeiden “ja” op de vraag of Den Helder op 1 januari 2018 nog een Rob Scholte Museum heeft.

Peter Reenders (Stadspartij) en Roy Slort (CDA) staan achter het collegebesluit het pand te verkopen en Scholte te melden dat hij het gebouw uiterlijk 1 juli leeg moet hebben opgeleverd. Nel Dol (GroenLinks) en Andries Pruiksma (PvdA) vinden dat geen goed plan.

Tijdens de uitzending ontstond een leuke discussie over wat er allemaal is gebeurd en wie wat valt te verwijten, maar allen vinden het museum op zich een meerwaarde voor de stad.

De teneur van het gesprek was wel dat Scholte ook zelf goed in de spiegel moet kijken. De gemeente heeft hem kansen genoeg gegeven om zijn toekomst in Den Helder veilig te stellen, maar hij nam ze niet.

En telkens als gedacht werd “nu zijn er goede afspraken gemaakt”, kwam Scholte daar weer op terug. Aldus Reenders, die in de uitzending zei: “Dan houdt het een keer op. De liefde moet wel van twee kanten komen”. Volgens Dol is het vooral de emotie die tijdens gesprekken steeds weer opspeelt en een echte oplossing in de weg staat.

Dat het museum echt verdwijnt gelooft geen van de raadsleden. Het blijft in Den Helder, maar mogelijk op een andere locatie dan het postkantoor. De herhaling van DWOZ is dinsdag van 18.00 tot 21.00 uur.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie