Rob Scholte moet postkantoor verlaten

Rob Scholte moet het voormalig postkantoor verlaten. Dat heeft het Gerechtshof in Amsterdam dinsdag bepaald. Hij moet het gebouw binnen een maand verlaten.

“Een volstrekt crimineel vonnis”, zegt Scholte. “Er wordt gesteld dat we een huurachterstand hebben, maar dat is niet zo. We hebben nog nooit een betaling gemist. Er is een meningsverschil over de elektriciteit, een bedrag van 19.000 euro, maar daartegenover staat een schadeclaim die het bedrag vele malen overtreft.”

Het hof vindt deze betalingsachterstand “een zo ernstige schending van Scholte’s verplichtingen dat op grond hiervan de ontruiming gerechtvaardigd is. Scholte moet het pand nu binnen 30 dagen na betekening van de uitspraak van het hof ontruimen”.

Er is geen beroepsmogelijkheid meer voor de kunstenaar. “Het enige dat me nu nog kan redden is de politiek. Ik hoop dat er een meerderheid in de raad is die het museum wil behouden en de gemeente het vonnis dus niet ten uitvoer zal brengen.”

Scholte moet het pand binnen een maand leeg opleveren, maar dat zal hoe dan ook niet gebeuren. “Op de dag dat we het moeten opleveren zal het museum nog steeds draaien.”

Scholte spreekt van “onrecht aan de macht” en is zeer teleurgesteld in het vonnis. “Ik word met dit vonnis ook even weggezet als wanbetaler, heel ernstig.” Hij heeft overigens nog steeds geen contact gehad met de koper van het pand, aannemer Tuin. Die had bij de koop gezegd dat hij het museum graag voor Den Helder wil behouden.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie