Rijbewijs snorfietser ingevorderd

Zaterdagavond rond 20.15 uur zagen agenten een man uit een horecagelegenheid aan de Marsdiepstraat komen en gelijk op een snorfiets wegrijden.

De agenten zagen dat de man, een 53-jarige inwoner uit Den Helder, slingerde. Op de Scheldestraat konden zij van hem een blaastest afnemen welke aangaf dat hij te veel gedronken had om te mogen rijden.

De man werd meegenomen naar het bureau waar hij 615 ug/l blies. Dit is ongeveer drie keer de toegestane hoeveelheid waarbij men nog mag rijden. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man zal zich binnenkort bij de rechtbank moeten verantwoorden voor zijn gedrag.

Nog geen 5 minuten nadat hij was heengezonden zagen agenten hem wederom op zijn snorfiets rijden op de Annie Romein-Verschoorlaan.

Hij is wederom aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, maar nu ook voor het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het rijden tijdens een rijverbod. De man mocht nogmaals mee naar het bureau voor een alcoholtest. Nu blies hij 520 ug/l, weliswaar minder dan de vorige keer maar nog steeds veel meer dan de wettelijk toegestane maximale hoeveelheid.

Voor deze feiten mag hij zich opnieuw verantwoorden bij de rechtbank. Zijn snorfiets is op het bureau gebleven, deze mag hij ophalen als hij nuchter is.

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie