Rick van Breda wint trainingsrit bij HRTC DOK

De organisatoren van de dinsdagavond wedstrijd bij HRTC DOK hadden echt niet verwacht dat twee dagen voor de start van de Tour de Lasalle zo’n veertigtal renners hun vorm tijdens  deze trainingsrit wilden testen.

Voor Rick van Breda was het zijn eerste wedstrijd sinds drie weken. Hij was half mei  het slachtoffer van een zware valpartij tijdens de klassieker de  Ronde van Overijssel.   Hij liet gisteren zien dat hij in ieder geval  weer op de goede weg terug is. Van Breda  zorgde er voor dat een vroege ontsnapping  van vijf  renners succes had. Het peloton stribbelde nog wel even tegen, maar was niet in staat om de vijf vluchters te achterhalen.

De kopgroep bestond behalve uit Rick van Breda uit Gijs Burger, Robin van Nieuwenhuizen, Jermo Agema en Raymond Bakker. De laatste probeerde het weer eens na vervelende knieproblemen de laatste weken. Op een gegeven moment was de voorsprong  van het vijftal zo groot dat ze het peloton dreigde in te lopen. Zo ver kwam het echter niet omdat in de laatste ronden de samenwerking binnen de kopgroep verminderde. Een uitvalspoging van Rick van Breda leek de beslissing te brengen, maar meer als 80 meter kreeg hij niet en drie ronden voor het einde werd hij weer bijgehaald. Jermo Agema probeerde het nog in de laatste ronde maar ook hij zag deze poging stranden, zodat het beslist moest worden in een sprint. Rick van Breda toonde zich duidelijk de sterkste voor Gijs Burger en Robin Nieuwenhuizen.

Bij de B-klasse werd ook al hard gereden. Een uitlooppoging van Dennis van de Veen zorgde voor de inleiding van een tweedeling in het peloton.  Mark Kos en Harry van de Laan konden met een uiterste inspanning nog naar het eerste gedeelte van het peloton springen. Dennis van de Veen werd zelf het slachtoffer van het hoge tempo en kwam in de tweede groep terecht die nooit meer kon aansluiten. De winnaar moest gezocht worden in de eerste groep. Het kwam op een eindsprint aan waarbij Sjoerd Dekker zijn eerste overwinning pakte voor Wesley Damiaans en Mark Kos.

Uitslag trainingsrit:A-klasse: 1 Rick van Breda; 2 Gijs Burger; 3 Robin Nieuwenhuizen; 4 Raymond Bakker; 5 Jermo Agema; 6 Hessel Leijenaar; 7 Erwin Beckers; 8 Willem de Koning; 9 Mark Boks; 10 Bram de Waard. 

Uitslagen B-klasse: 1 Sjoerd Dekker; 2 Wesley Damiaans; 3 Mark Kos; 4 Klaas Friskus; 5 Kees Zuurbier; 6 Tanja Ites; 7 Arnold de Boer(’t Zand); 8 Loek Damiaans; 9 Dirk Londema; 10 Marco Oud

 

 

Reageer als eerste op dit bericht!

Geef een reactie